MaranCigars heeft vijf sigarenmerken in portefeuille: De Hertogh, P.P. Rubens, Admiraal De Ruyter, Black Sheep en Calibre Genève. Online worden er via deze website geen sigaren verkocht. Onderaan de website vindt u informatie over onze handelspartners.

Het sigarenmerk De Hertogh is een creatie van tabakspecialist Ton Buenen uit het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch.

De Hertogh staat de voor de Hertogen van Brabant. Hun grondgebied bestond voornamelijk uit de drie hedendaagse Belgische provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Antwerpen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het merendeel van de hedendaagse Nederlandse provincie Noord-Brabant. Voorts hoorden de zogenaamde Landen van Overmaze erbij, een gebied dat ongeveer overeenkomt met het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg, alsook het Duitse Herzogenrath.

De vlag van België is gebaseerd op de kleuren van het wapen van Brabant: zwart, geel en rood. Het graafschap van Brabant werd door de verlening van de titel van hertog aan de toenmalige heerser, Hendrik I van Brabant , ook Hendrik de Krijgshaftige genoemd, het Hertogdom Brabant.

Hendrik kreeg vanaf 1172 bestuurlijke taken van zijn vader. Toen hij in 1179 trouwde kreeg Hendrik het graafschap Brussel van zijn vader Godfried. Toen zijn vader van 1182 tot 1184 in het Heilige Land verbleef, trad Hendrik op als regent. Als compensatie voor de verdediging van Jeruzalem tegen de inval van de Egyptische sultan Saladin (1183-1184) werd Hendrik I door keizer Frederik Barbarossa in het landgraafschap Brabant (het deel van de Brabantgouw tussen Dender en Zenne) tot hertog verheven.

Het landgraafschap Brabant wordt daarmee een hertogdom met Hendrik als eerste hertog van Brabant. Volgens de overlevering heeft hertog Hendrik I in 1185 de stad 's-Hertogenbosch (de bakermat van de De Hertogh Sigarenfabriek) gesticht. Zijn praalgraf is te vinden in de Leuvense Sint-Pieterskerk.

 

 s5 logo

Sigarenhuys ‘Den Engelenhoek’
dependance P.P. Rubens sigarenfabriek (Torenstraat 35 - Arendonk)
Engelstraat 24
2360 Oud-Turnhout – België
gsm: Marc ++31 (0) 622 66 18 32
gsm: Anke ++32 (0) 479 44 11 35
info@marancigars.com
BTW: BE 0697.930.143