Met de hulp van een collega, wijlen sigarenroller Jo Vorstenbosch, hebben Anke den Besten en Marc van Soest samen het ambacht van sigarenrollen onder de knie gekregen. Marc leerde op de Dominicaanse Republiek ook longfillers maken.

Het proces vanaf het zaaien tot het in de kist leggen van de sigaar, bestaat uit meer dan 500 handelingen. Dit arbeidsintensieve karakter is de reden, dat het commercieel volledig maken van sigaren met de hand in Europa niet meer voorkomt. Altijd worden in het proces wel mechanische hulpmiddelen gebruikt. Ook de tabaksteelt voor sigaren vindt in onze contreien niet meer plaats. Naast dure, intensieve handenarbeid is ook de lage kwaliteit van deze tabak een belangrijke oorzaak.

Door de eigen ervaring en dankzij een netwerk van bekwame torcedors kan Sigarenfabriek P.P. Rubens op bestelling de gewenste modules rollen en leveren. Hierbij kunnen voor grotere hoeveelheden ook eigen, volledig gepersonaliseerde sigarenkisten worden voorzien. Daarom zeggen we over onszelf: 'We zijn de kleinste sigarenfabriek met het grootste aanbod!'

 s5 logo

Sigarenhuys ‘Den Engelenhoek’
dependance P.P. Rubens sigarenfabriek (Torenstraat 35 - Arendonk)
Engelstraat 24
2360 Oud-Turnhout – België
gsm: Marc ++31 (0) 622 66 18 32
gsm: Anke ++32 (0) 479 44 11 35
info@marancigars.com
BTW: BE 0697.930.143